Ύδωρ, Το Υπέρτατο Αγαθό!!

Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται έως 70% από νερό και τα κύτταρα έως 90%

Με τόσο υψηλό ποσοστό περιεκτικότητας λογικά δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε με την ποιότητα του νερού που αποτελούμαστε και καταναλώνουμε;

Εσείς τι λέτε;

Αν δεν φροντίσουμε για την ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε, τότε αναμφισβήτητα είμαστε υπεύθυνοι για τα αποτελέσματα που είναι η γέννηση αναρίθμητων παθήσεων και ασθενειών στο οργανισμό όπως νεφρική ανεπάρκεια, επάρατη νόσο, καρδιακών προσβολών, προβλήματα αναπαραγωγής και γονιμότητας, βλαβών στο συκώτι και άλλα προβλήματα.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός πως καθημερινά και μείζονος σημασίας θέματα που αφορούν εμάς και την οικογένειά μας, τα προσπερνάμε μή δίνοντας την κατάλληλη σημασία.

Τι πιο σημαντικό από το νερό που καταναλώνουμε σε ημερήσια βάση;

Όχι μόνο αυτό που πίνουμε αλλά και που χρησιμοποιούμε στις καθημερινές μας ανάγκες (μαγείρεμα κ.α.)

Το νερό είναι η περισσότερο διαδεδομένη χημική ένωση που είναι κατάλληλη σε όλες τις γνωστές μορφές ζωής του πλανήτη μας.

Ο άνθρωπος και τα ζώα έχουν 60-70% νερό στο σώμα τους (κατα βάρος) ενώ φτάνει στο 90% των κυττάρων.

Έως τον 18ο αιώνα θεωρούταν στοιχείο, ώσπου ο πατέρας της σύγχρονης χημείας Λαβουαζιέ, απέδειξε ότι είναι ένωση δύο υδρογόνου και οξυγόνου.

Το νερό είναι υγρό, διαυγές, άχρωμο σε λεπτά στρώματα, κυανό σε μεγάλους όγκους. Η καθαρή ουσία είναι άγευστη , ενώ το καλό πόσιμο νερό έχει ευχάριστη γεύση, που οφείλεται στα διαλυμένα άλατα και αέρια.

Φυσικό Νερό

Το φυσικό νερό (πηγών, ποταμών κ.λ.π.) δεν είναι καθαρή χημική ένωση. Περιέχει σχεδόν πάντοτε διαλυμένα ανόργανα άλατα, αέρια και άλλες ουσίες, πολλές φορές και οργανικές. Σχηματίζεται από τη συμπύκνωση των υδρατμών που παράγονται από την εξάτμιση του νερού των ποταμών, των λιμνών και των θαλασσών που πέφτει ως βροχή, χιόνι ή χαλάζι. Η ανακύκλωση του νερού του πλανήτη μέσω συνεχών μετατροπών στη φυσική του κατάσταση είναι γνωστή και ως υδρολογικός κύκλος ή κύκλος του νερού.

Το νερό της βροχής διαλύει διάφορα συστατικά της ατμόσφαιρας, π.χ. διοξείδιο του άνθρακα (CΟ2), λίγο οξυγόνο και άζωτο, συμπαρασύρει σκόνη, αιθάλη και άλλες αιωρούμενες ουσίες. Φτάνει στη γη ως αραιότατο οξύ, λόγω του διαλυμένου διοξειδίου του άνθρακα. Για το λόγο αυτόν, το φυσικό νερό διαλύει τα δυσδιάλυτα ανθρακικά άλατα του ασβεστίου και του μαγνησίου και τα μετατρέπει σε ευδιάλυτα όξινα ανθρακικά άλατα των στοιχείων.

Νερό και βιολογία

Η σημασία του βιολογικού ρόλου του νερού καθίσταται εμφανής αν υπολογίσει κανείς ότι στο εσωτερικό περιβάλλον των κυττάρων το νερό καταλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της κατά βάρος σύστασής των, που μπορεί να μην είναι το ίδιο σε όλα τα κύτταρα, και που κυμαίνεται μεταξύ 70 και 90%. Και ακόμη ότι το μεσοκυττάριο υγρό αποτελεί το υδατικό περιβάλλον που αναπτύσσονται τα κύτταρα των πολυκυττάρων οργανισμών.

Πόσιμο Νερό

Το πόσιμο νερό πρέπει να είναι διαυγές, άχρωμο, άοσμο, δροσερό (θερμοκρασίας 7 – 11 βαθμών Κελσίου). Πρέπει να περιέχει μικρή ποσότητα ανόργανων αλάτων (0,5 g/L), γιατί το καθαρό νερό χωρίς διαλυμένα άλατα είναι βλαβερό για τον οργανισμό, εξαιτίας της μεγάλης διαπιδυτότητας των κυττάρων.

Πιο σημαντικό βέβαια είναι, εκτός το οικονομικό θέμα, το γεγονός πως δεν καταφέρνουμε να εξασφαλίσουμε άριστη ποιότητα νερού στο ποτήρι μας.

Πολλά παραδείγματα κατόπιν ελέγχου σε εταιρίες εμφιαλωμένων νερών αποδεικνύουν την ακαταλληλότητα του για πόση, εφόσον είναι σύνηθες στην περιεκτικότητά του να εμφανίζονται δηλητηριώδης ενώσεις, μικρόβια, βακτήρια και παθογόνοι οργανισμοί καθιστώντας το εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία μας.

Στοίβες εμφιαλωμένων νερών εκτεθειμένες στον ήλιο, σε υψηλές θερμοκρασίες μετατρέπουν τους πλαστικοποιητές σε καρκινοφόρους συνεργάτες με αποδέκτες εμάς και την οικογένειά μας, νομίζοντας εσφαλμένα πως φροντίζουμε για την υγεία μας.

Για αυτό μην ξεχνάτε… Εμείς αποφασίζουμε !!

Μην αφήνετε τον εαυτό σας να παίρνει τη θέση του φίλτρου.

Το φίλτρο μπορεί να αντικατασταθεί.

Αυτός όμως ΟΧΙ.

πηγή: http://www.healthandlifewf.gr/
Πίσω